ΥπΠΔΒΜΘ | e-yliko | sch | Ο καιρός
Δήλωση Προτιμήσεων ΠΥΣΔΕ | home   
Τι είναι το RSS;
Οι Εφημερίδες Σήμερα..

Νέα μέσω Τεχνολογίας RSS rss

 

AlfaVita - Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο - Συνεχής Ροή Ειδήσεων
Τετ, 20 Σεπ 2017 21:59:51
 
 
Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ την Πέμπτη
Τετ, 20 Σεπ 2017 21:59:51

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, ζητώντας από τη διοίκηση και το αρμόδιο υπουργείο τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα εργαστούν από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ., αλλά η απόσυρση των οχημάτων θα ξεκινήσει νωρίτερα ενώ η επιστροφή τους στους δρόμους της πρωτεύουσας θα αποκατασταθεί σταδιακά.
Οι περίπου 6.000 εργαζόμενοι στις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις ζητώντας από τη διοίκηση και το αρμόδιο υπουργείο τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. Λόγω των ελλείψεων σε ανταλλακτικά και προσωπικό, από τα 1.150 οχήματα, που απαιτούνται για να καλυφθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια, κυκλοφορούν περίπου 800.

Οι εργαζόμενοι στις 13:00 θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών.   

Το Σάββατο, από τις 8 π.μ. ώς τις 12 το μεσημέρι θα υπάρχει διακοπή στα δρομολόγια του τραμ από τη στάση Μ. Αλεξάνδρου ώς την Παναγίτσα του δρομολογίου Σύνταγμα-Ασκληπείο Βούλας, λόγω έργων που θα εκτελεί η ΔΕΗ. Σε αυτό το τμήμα οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από ειδική λεωφορειακή γραμμή Χ7 (πλατεία Νέας Σμύρνης-Αμφιθέα).

 

 
 
ΠΕΑΔ: Είμαστε εκπαιδευτικοί, δεν είμαστε βαλίτσες - Για τις προσλήψεις Αναπληρωτών
Τετ, 20 Σεπ 2017 21:59:34

Η Π.Ε.Α.Δ., ως αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών δευτεροβάθμιας εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων, μετά την έναρξη του σχολικού έτους έχει να δηλώσει ότι:

1. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με την πρόσληψη 15.000 περίπου αναπληρωτών (οι περισσότεροι στην α/θμια), σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η αυτονόητη εκ μέρους της Πολιτείας κανονικότητα ως προς τη λειτουργία της δημόσιας εκπ/σης. Σημειώνεται ωστόσο ότι στην β/θμια δεν καλύφθηκε το προβλεπόμενο ποσοστό κάλυψης των κενών στο 70% για την α΄φάση (5/9/2017), γεγονός που προκάλεσε για άλλη μια χρονιά αδικίες ως προς τις περιοχές πρόσληψης σε όσους βρίσκονταν σχετικά ψηλά στους πίνακες.

Η μαζική πρόσληψη είχε επίσης ως συνέπεια δεκάδες συνάδελφοι να βρεθούν σε νησιωτικές περιοχές σε περίοδο τουριστική, με αποτέλεσμα σε περιπτώσεις όπως στη Σαντορίνη και στη Μύκονο να παρατηρηθούν μεγάλα προβλήματα στην εύρεση στέγης, δεδομένων των δημοφιλών αυτών τουριστικών προορισμών. Εκεί δεκάδες συνάδελφοι υποχρεώθηκαν είτε σε αναξιοπρεπή προσωρινή διαμονή με τεράστιο οικονομικό κόστος ή να καλούνται να καταβάλουν ενοίκια που ξεπερνούν το μισό και παραπάνω του μηνιαίου μισθού τους, φαινόμενο που επιτάθηκε περαιτέρω από το γνωστό καθεστώς αξιοποίησης των ιδιωτικών κατοικιών ως τουριστικών καταλυμάτων (airbnb).

Στα δύο νησιά οι συνάδελφοι τόσο της α/θμιας όσο και της β/θμιας αναγκάστηκαν σε κινητοποιήσεις (πολύτιμος αρωγός της ΠΕΑΔ υπήρξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων «ΠΑ.Σ.Α.Δ») στην διεκδίκηση από την Πολιτεία τόσο σε επίπεδο δημοτικής αρχής όσο και σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ανακούφιση τουλάχιστον της ταλαιπωρίας των συναδέλφων.

Από τη μια η πετυχημένη ίσως έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς με τις πράγματι πολλές προσλήψεις είχε ως αρνητικό αποτέλεσμα να αναδειχθεί ακόμα πιο έντονα το ζήτημα της στέγασης και της σίτισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η ΠΕΑΔ καλεί τους τοπικούς Δήμους και ειδικά αυτούς των τουριστικών περιοχών να ενεργοποιήσουν και να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο και διευκόλυνση που προκύπτει από την πρόσφατη σχετική νομοθεσία και συγκεκριμένα από το άρθρο 32 του νόμου 4483/2017 που ορίζει σαφώς τις δυνατότητες και ενέργειες για τη στήριξη των εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

Από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας διαιωνίζει το καθεστώς ελαστικών σχέσεων εργασίας καλύπτοντας τα οργανικά και λειτουργικά κενά με προσλήψεις αναπληρωτών και όχι με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

2. Έκπληξη και αγανάκτηση προκαλούν στους αναπληρωτές, αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ελεύθερης επιλογής και χωρίς κριτήρια του διδακτικού προσωπικού των σχολείων. Οι δηλώσεις αυτές «φωτογραφίζουν» όχι ένα δημόσιο αγαθό, ένα δημόσιο σχολείο, αλλά ένα σχολείο με όρους επιχείρησης σε νεοφιλελεύθερο περιβάλλον.

Η ΠΕΑΔ έχει συγκροτημένη θέση, στηρίζει και αγωνίζεται για ένα αναβαθμισμένο, δημοκρατικό χωρίς κοινωνικές ανισότητες και αποκλεισμούς δημόσιο σχολείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Μόνιμους διορισμούς με κριτήρια:
- την προϋπηρεσία που είναι ο μόχθος κάθε εργαζόμενου συναδέλφου,
- την επιτυχία στον ΑΣΕΠ (διαζευκτικά) και
- την παλαιότητα πτυχίου
- ως ελάχιστη αναγνώριση της Πολιτείας στην πολυετή και πολυεπίπεδη ταλαιπωρία χιλιάδων εκπαιδευτικών προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια θεμελιώδης λειτουργία, αυτή της δημόσιας εκπ/σης.

Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν πληθύνει οι παραδοχές από πλευράς τόσο του αρμόδιου υπουργού και υφυπουργού όσο και από κάθε σχετιζόμενο φορέα της ανάγκης για αποκατάσταση των εργασιακών μας σχέσεων, ως μιας βασικής προϋπόθεσης για τη συγκρότηση σταθερών παιδαγωγικών συνθηκών για την μαθησιακή διαδικασία που είναι και το ζητούμενο.

Καλούμε το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντικαθιστώντας τον για την προϋπηρεσία ν.3848/2010, («νόμος Διαμαντοπούλου») που θα ορίζει τα συγκεκριμένα κριτήρια που θα καταλήξουν σε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι διαπιστώσεις/εξαγγελίες θα παραμείνουν κενές περιεχομένου.

Η Π.Ε.Α.Δ. σε συνεργασία με τον ΠΑ.Σ.Α.Δ., τόσο σε θεσμικό όσο και σε κινηματικό επίπεδο σε συνεργασία αντίστοιχα με την Ο.Λ.Μ.Ε. και την Δ.Ο.Ε., θα συνεχίσουν να διεκδικούν το αυτονόητο.

Είμαστε εκπαιδευτικοί, δεν είμαστε βαλίτσες!

 
 
Επεισόδια σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα
Τετ, 20 Σεπ 2017 21:49:37

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Πέραμα, μεταξύ αστυνομικών και συμμετεχόντων σε αντιφασιστική διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση στην συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγή, τα οποία συμμετείχαν στην συμπλοκή.

Συγκεκριμένα, περίπου 150 άτομα, οπαδοί της Χ.Α. πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα Περάματος, στην λεωφόρο Ειρήνης, για να διαμαρτυρηθούν όπως είπαν, «για τις επιθέσεις... παρακρατικών» που δέχονται, ενώ μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης ΟΡΜΑ, πραγματοποίησαν αυτοσυγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων.

Οι αντιφασίστες κινήθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα, αλλά τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Σολωμού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Στα επεισόδια ενεπλάκησαν και οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι πέταξαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον των διαδηλωτών, από άλλη πλευρά του αστυνομικού φραγμού.

Η ένταση διήρκεσε αρκετή ώρα και λίγο νωρίτερα τα επεισόδια έληξαν και αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.

Από την αστυνομία δεν αναφέρθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Φωτο αρχείου*

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
Αυξάνονται οι θαλάσσιες χελώνες παγκοσμίως!
Τετ, 20 Σεπ 2017 21:29:03

Οι πολυετείς και επίμονες προσπάθειες προστασίας των θαλάσσιων χελωνών αποδίδουν καρπούς, καθώς -σε αντίθεση με άλλα απειλούμενα είδη- ένας σημαντικός αριθμός των πληθυσμών τους παγκοσμίως εμφανίζει αύξηση και τάσεις ανάκαμψης. Αυτή είναι η ενθαρρυντική διαπίστωση μιας νέας μελέτης, με επικεφαλής έναν έλληνα επιστήμονα, η οποία εξέτασε το σύνολο των διαθέσιμων πληθυσμιακών δεδομένων για τα επτά είδη θαλάσσιων χελωνών, ένα από τα οποία είναι η γνωστή στην Ελλάδα καρέτα-καρέτα (Caretta caretta).

Οι θαλάσσιες χελώνες είχαν υποστεί στο παρελθόν σημαντική μείωση των πληθυσμών τους, με βασικότερες αιτίες την τυχαία σύλληψη στα δίχτυα των αλιέων και τη συλλογή αβγών από τις παραλίες ωοτοκίας. Οι προσπάθειες παρακολούθησης και προστασίας τους ξεκίνησαν στη δεκαετία του 1950 (στην Ελλάδα από το 1980) και περιλαμβάνουν τόσο αλιευτικούς περιορισμούς, όσο και μέτρα στις παραλίες όπου βγαίνουν για να γεννήσουν τα αβγά τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Αντώνιο Μαζάρη του Τομέα Οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science Advances", ανέλυσαν στοιχεία από εκατοντάδες παραλίες χελωνών, με χιλιάδες καταγραφές φωλιών σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στη μελέτη συμμετείχαν η Βασιλική Αλμπανίδου και η Χρυσούλα Γκαζινού από το ΑΠΘ, καθώς και επιστήμονες από την Αυστραλία.

Αναλύοντας τα δεδομένα σε διαφορετικές χωρικές κλίμακες παγκοσμίως, προέκυψε το ενθαρρυντικό αποτέλεσμα ότι ο αριθμός των πληθυσμών χελωνών που αυξάνουν, είναι τριπλάσιος από τους πληθυσμούς που δείχνουν μείωση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμη και μικροί πληθυσμοί χελωνών έχουν την ικανότητα να ανακάμπτουν, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία ενίσχυσης των μέτρων προστασίας και διαχείρισης σε τοπικό επίπεδο. Από την άλλη όμως, η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχουν ορισμένα είδη και πληθυσμοί θαλάσσιων χελωνών, ιδίως στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα οποία παρατηρείται μείωση του πληθυσμού τους.

Στις παραλίες της Μεσόγειου φωλιάζουν δύο είδη θαλάσσιων χελωνών και η Ελλάδα φιλοξενεί τις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας για ένα από αυτά, την καρέτα-καρέτα. Η νέα έρευνα, που έλαβε υπόψη της στοιχεία από τέσσερις παραλίες ωοτοκίας στην Ελλάδα, παρέχει θετικά μηνύματα για τον πληθυσμό των χελωνών της Μεσογείου.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μαζάρης προειδοποίησε πάντως ότι «τα θετικά ευρήματα δεν θα πρέπει να οδηγήσουν στον εφησυχασμό». Θεωρεί ότι «οι πολυετείς προσπάθειες για τη διατήρηση και την προστασία των χελωνών φαίνεται να αποδίδουν καρπούς και γι' αυτό είναι αναγκαίο να ενισχυθούν».

Από την άλλη, αναγνωρίζει κενά στις διαθέσιμες πληροφορίες για τις χελώνες στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι «η κάλυψη αυτών των κενών θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναγνώριση πληθυσμών που ίσως κινδυνεύουν και χρήζουν άμεσης προστασίας».

Ο κ. Μαζάρης τονίζει ότι αν και πολυετή προγράμματα παρακολούθησης εφαρμόζονται σε παραλίες ωοτοκίας της χώρας μας, τα διαθέσιμα δεδομένα είναι περιορισμένα. Όπως λέει «η αδυναμία πρόσβασης στις σχετικές πληροφορίες, αν και δεν αποτελεί απαραίτητα εμπόδιο για τους επιστήμονες να αναδείξουν τις γενικές τάσεις, ουσιαστικά περιορίζει τη δυνατότητα αναγνώρισης και ανάδειξης βασικών απειλών και, κατ' επέκταση, δυσκολεύει την υιοθέτηση αποτελεσματικών μέτρων προστασίας για τις χελώνες»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
Τι απαντά ο Δήμος Σαρωνικού για τη διαχείριση του προβλήματος της πετρελαιοκηλίδας
Τετ, 20 Σεπ 2017 21:19:11

Άμεσα αντέδρασε ο Δήμος Σαρωνικού στην αντιμετώπιση της ρύπανσης από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" στη Σαλαμίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου, Γιώργου Σωφρόνη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από σήμερα ξεκινούν οι λήψεις δύο δειγμάτων νερού ανά ακτή στις παραλίες Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, Σαρωνίδας, Κόλπος Αλυκών Αναβύσσου και Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας από τα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε., ώστε να υπάρχει και δεύτερη εκτίμηση μετά από εκείνην του ΕΛΚΕΘΕ. Η ανάλυση θα γίνεται 2 φορές ανά εβδομάδα έως και το τέλος Σεπτεμβρίου και μία φορά ανά δύο εβδομάδες έως και το τέλος Οκτωβρίου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται από το δήμο.

Ο κ. Σωφρόνης αναφέρει ακόμη κατά σειρά τις υπόλοιπες δράσεις στις οποίες προέβη, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες μετά τις «ανακριβείς» περί του θέματος «πληροφορίες», όπως σημειώνει, οι οποίες αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από στελέχη της αντιπολίτευσης του Δήμου Σαρωνικού.

Συγκεκριμένα:

Πρώτον, η Δημοτική Αρχή του Δήμου και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επικοινωνία με τις λιμενικές αρχές, προκειμένου να έχει επίσημη ενημέρωση για τη διάσταση του προβλήματος. Οι λιμενικές αρχές διαβεβαίωναν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με την πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή μας. Παρόλα αυτά εμείς δεν εφησυχάσαμε . Βρεθήκαμε σε εγρήγορση κι όταν μια μικρή κηλίδα εμφανίστηκε το Σάββατο 16/9 το πρωί, ανατολικά της ξενοδοχειακής μονάδας του Grand Resort,χρησιμοποιήσαμε τα απορροφητικά ρολά και την συλλέξαμε.

Δεύτερον, συνεργεία καθαρισμού του Δήμου, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και την δύση του ηλίου, καθημερινά επιβλέπουν τις παραλίες και απομακρύνουν τα συσσωματόματα, όπου αυτά εμφανίζονται από την Παρασκευή το μεσημέρι που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στην παραλία της Σαρωνίδας.

Τρίτον, υπήρξε επικοινωνία τη Δευτέρα 18/9 και την Τρίτη 19/9 με το Διευθυντή Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ κ. Γ. Χατζηανέστη και αναμένουμε την ανάλυση των δειγμάτων του νερού που συλλέχθηκε την Παρασκευή 15/9/17 από το ΕΛΚΕΘΕ.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου, Γιώργου Σωφρόνει καταλήγει: 

"Προσπαθούν να δώσουν συγχωροχάρτι στους πραγματικά υπεύθυνους της περιβαλλοντικής καταστροφής, που είναι αφενός η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, που αποδείχθηκε ανίκανη να αντιδράσει άμεσα. Αφετέρου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία που χρησιμοποιούσε ένα πλοίο ακατάλληλο για τη μεταφορά καυσίμων".

 
 
To φροντιστήριο στο σπίτι σου! Οι καθηγητές δίπλα σου! Εγγράψου στο e-spoudi
Τετ, 20 Σεπ 2017 21:12:12

Ο  γνωστός και καταξιωμένος στη συνείδηση μαθητών ,εκπαιδευτικών και γονιών  Φροντιστηριακός  Οργανισμός ΣΠΟΥΔΗ , λειτουργεί από το έτος  1982  και σταδιακά δημιούργησε  τέσσερις  φροντιστηριακές  μονάδες , στο Κέντρο της Αθήνας, στο Παγκράτιστον Βύρωνα και στο Κέντρο του Πειραιά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προετοιμασία Υποψηφίων  για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Παράλληλα ασχολείται συστηματικά  με την εκπαιδευτική –φροντιστηριακή ενίσχυση  μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου.

Από εφέτος ο  Φροντιστηριακός  Οργανισμός ΣΠΟΥΔΗ επεκτείνει τις δραστηριότητές του  στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση e-learning  με  πρωτοβουλία  των ιδρυτών του, Θανάση Σκύφα, μαθηματικού, Μανώλη Παπούλια, φυσικού, Έφης Ριζά, φιλολόγου και Βασίλη Ρουβολή, οικονομολόγου.

Οι ιδρυτές , πλαισιωμένοι  από μια ομάδα σταθερών συνεργατών, παλαιών αλλά και νεότερων ,του Παναγιώτη Γιαννάκου, της Δήμητρας  Ταφίλη, της Σόνιας Σιούτη, της Άρτεμης  Σκύφα,  του Βασίλη Ριζά  αλλά και άλλων ιστορικών στελεχών ,ξεκινούν ένα πρόγραμμα φροντιστηριακής εκπαίδευσης , πρωτοποριακό και ιδιαίτερα φιλόδοξο, το e-spoudi.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

Σε συνεργασία με την πρώτη στον κόσμο  εκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα Blackboard collaborate, που υποστηρίζει εκπαιδευτικά μεγάλους οργανισμούς , όπως  το Harvard, το Stanford, το Βρετανικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο κτλ.,  διαμόρφωσαν ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής –φροντιστηριακής υποστήριξης , ξεκινώντας προς το παρόν από τη βαθμίδα του Λυκείου .

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει

 · Βιντεομαθήματα

· Αναπαράσταση Φυσικής Τάξης – Ζωντανό Μάθημα

· Προσωπική επικοινωνία σε μόνιμη βάση για επίλυση αποριών

· Εκπαιδευτικά Βοηθήματα

· Κριτήρια Αξιολόγησης- Εργασίες

· Διαγωνίσματα

· Προσωπική Παρακολούθηση του κάθε Μαθητή

· Σημειώματα Προόδου

http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/frontistirio-sto-spiti-soy-oi-...

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή αναπαράσταση  της φυσικής τάξης με διαδραστική συμμετοχή και αλληλεπίδραση  μαθητών  και καθηγητών σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Είναι ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει την εκπαιδευτική ενίσχυση των μαθητών όλων των βαθμίδων με σκοπό τη γνωστική και μορφωτική βελτίωσή τους σε όλα τα επίπεδα.

Απευθύνεται σε μαθητές των αστικών κέντρων συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χρόνου-περιορίζοντας τις χρονοβόρες μετακινήσεις- αλλά και στους μαθητές επαρχιακών πόλεων και των γεωγραφικά απομακρυσμένων περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένους χώρους εκπαίδευσης με έμπειρους  και αξιόπιστους εκπαιδευτικούς.

Σε κάθε περίπτωση αυτού του είδους η εκπαιδευτική προσέγγιση επιτρέπει την αξιοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε χρόνο και συνθήκες που ο εκπαιδευόμενος επιλέγει ενώ ταυτόχρονα του παρέχει το προνόμιο της εξατομικευμένης και προσωπικής εκπαιδευτικής προετοιμασίας ενταγμένης σε ένα ομαδικό περιβάλλον

Δείτε περισσότερα εδώ

 
 
Έως τις 22/09 οι αιτήσεις για το ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών»
Τετ, 20 Σεπ 2017 20:57:46

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει από το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών» σύμφωνα με τις διατάξεις της πρυτανικής απόφασης αυτής και του Ν. 3685/2008 (ΦΕΚ 148 Α΄) και απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις «Επιστήμες της Αγωγής, την Κριτική Παιδαγωγική και την Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών)».

Το ΠΜΣ προσφέρεται στην Ελληνική γλώσσα και παρέχει, πέραν του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.), πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών» κατ’ ανώτατο όριο σαράντα πέντε (45) μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες.

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά από 26/07/2017 έως 22/09/2017 και ώρα 23.00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kemeiede.org

Οι υποψήφιοι εν συνεχεία καλούνται να αποστείλουν από 21/08/2017 έως 22/09/2017 σε έντυπη μορφή στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτησή τους, φωτοτυπία ταυτότητας, βιογραφικό σημείωμα, αντίγραφα τίτλων σπουδών, αναλυτικό πιστοποιητικό προπτυχιακών σπουδών (όπου αναφέρονται όλα τα μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς και η επίδοσή τους σ' αυτά), ενδεχόμενα πτυχία ξένης γλώσσας, πιστοποίηση συναφούς επαγγελματικής ή εθελοντικής εργασιακής
εμπειρίας, συστατικές επιστολές, δήλωση σκοπού και κινήτρων, εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη την υπεύθυνη δήλωση υποψηφίου, στη διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο κρήτης
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
ΠΜΣ: Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών
Πανεπιστημιούπολη Γάλλου
74100 Ρέθυμνο
(υπόψη κ. Γιάννη Ιερωνυμάκη) 

Κόστος Συμμετοχής - Ερευνητική και Βοηθητική Απασχόληση Μεταπτυχιακών Φοιτητών/τριών – Υποτροφίες

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται καταβολή συνολικού ποσού ύψους 2.400 €, τα οποία καταβάλλονται ως εξής: η πρώτη δόση (800 ευρώ) καταβάλλεται με την εγγραφή, ενώ οι άλλες ισόποσες δόσεις (2Χ800 ευρώ) καταβάλλονται με την έναρξη του Β΄ και Γ’ εξαμήνου αντίστοιχα.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Π.Μ.Σ. προσφέρουν ερευνητικές και βοηθητικές υπηρεσίες στο Τμήμα, στην οργάνωση Ημερίδων, Συνεδρίων κ.λπ. Το Π.Μ.Σ. προβλέπεται να παρέχει έναν αριθμό υποτροφιών ή βραβεία αριστείας, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, σύμφωνα με τις ισχύουσες αποφάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Π. και έγκριση της Γ.Σ.Ε.Σ.. Οι υποτροφίες θα καλύπτουν τα δίδακτρα φοίτησης (ολικώς ή μερικώς) σε ποσοστό 10% του προϋπολογισμού του Προγράμματος. Οι
υποτροφίες θα δίνονται με βάση ακαδημαϊκά ή κοινωνικά κριτήρια, σύμφωνα με απόφαση της Ε.Ε.Π. και έγκριση της Γ.Σ.Ε.Σ. και θα εγγράφονται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ.
(www.kemeiede.org/master), καθώς επίσης στο τηλέφωνο: 6979775251 (Γιάννης Ιερωνυμάκης).

Διαβάστε Εδώ όλη την προκήρυξη

 
 
 
ΤΩΡΑ: Φωτιά στην Κεφαλονιά
Τετ, 20 Σεπ 2017 20:37:03

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Σιμωτάτα Κεφαλονιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 4 άτομα πεζοπόρο.

 
 
Μπουρλότο η ΔΑΚΕ ΠΕ με Μητσοτάκη: "Αυτό δεν είναι το δικό μας όνειρο για το σχολείο!”
Τετ, 20 Σεπ 2017 20:28:52

Η παράταξη των δασκάλων, ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απάντησε σε πολύ έντονο τόνο στις εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την Παιδεία, στη ΔΕΘ, κάνοντας μάλιστα λόγο για μια «καθόλα επικίνδυνη θεώρηση», την οποία κατέδειξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποκαλυπτικό των στοχεύσεων και των προθέσεων του κ. Μητσοτάκη στο ευαίσθητο κομμάτι της Παιδείας είναι τα όσα δήλωσε τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 16/9/2017 όσο και στη συνέντευξη τύπου την επόμενη μέρα.

Κάπου ανάμεσα στο «άριστα 20» του κ. Φίλη, στην «κανονικότητα» του κ. Γαβρόγλου και στο «όραμα» του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται η σκληρή πραγματικότητα και τα οξύτατα προβλήματα που βιώνουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στο σημερινό σχολείο για το οποίο κανένας δεν μιλά αληθινά και δεν επιδιώκει να στηρίξει και να ενισχύσει ουσιαστικά.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο των πολλών λόγων του στις μεγάλες περικοπές που έχουν επιβληθεί στη χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, στην παντελή έλλειψη και επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών, στο ολοήμερο σχολείο που «μικραίνει» και υποβαθμίζεται μέσα από το Π.Δ. 79/2017 και τις Υ.Α. των Υπουργών Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στους για χρόνια καθηλωμένους, μετά από τις συνεχείς μειώσεις, μισθούς μας, στην ηρωική προσφορά των, ακόμα και άστεγων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στις εσχατιές της Ελλάδας, στην παντελή έλλειψη επιμόρφωσης και στήριξης του εκπαιδευτικού στο έργο του, στην ανάγκη στήριξης του τόσο ευαίσθητου τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στην ανάγκη καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής δημόσιας και δωρεάν προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Αντίθετα κατέδειξε μια καθόλα επικίνδυνη θεώρηση που βρίσκεται πίσω από τις απόψεις δηλώνοντας: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα…» Την ίδια ώρα που αποτελεί στρατηγική επιλογή όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων ανά τον κόσμο η προσπάθεια επίτευξης καλύτερων αποτελεσμάτων στον τομέα της άμβλυνσης των ανισοτήτων μέσω της παρεχόμενης εκπαίδευσης που ενσωματώνει ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους τους μαθητές.

Και προχώρησε ακόμα πιο πέρα, επιλέγοντας να οριοθετήσει ως ένα βασικό στόχο της πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει στο κομμάτι της Παιδείας, όταν και αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, την ίδρυση «ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο.» Αλήθεια, γιατί υποστηρίζει με τόσο πάθος την αναπαραγωγή μιας ελιτίστικης νοοτροπίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, όταν διαφωνεί με αυτήν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας; Η αντίληψη ότι οι καλοί μαθητές βρίσκονται και, το χειρότερο, πρέπει να βρίσκονται στα ιδιωτικά σχολεία ενώ στα δημόσια «στοιβάζονται» όλοι οι υπόλοιποι, ευνοεί τις διακρίσεις, συμβάλλει στην ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της σύγχρονης παιδαγωγικής «ένα σχολείο για όλους».

Δεν ακούσαμε το παραμικρό για συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να στηριχθεί η δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση.

Η ελληνική οικογένεια που δοκιμάζεται από τη βαθιά οικονομική, αξιακή και κοινωνική κρίση, θέλει το παιδί της να μετέχει μιας ποιοτικής δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν μπορεί να θεωρείται μονόδρομος για την επιτυχία η φοίτηση στα ιδιωτικά σχολεία. Το δημόσιο σχολείο αποτελεί τον βασικό πυλώνα του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την μοναδική ελπίδα για την έξοδο από την κρίση. Οι εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει την ελπίδα αυτήν από τους μαθητές μας.

Εξίσου αποκαλυπτική και επικίνδυνη είναι η, στο όνομα της αυτονομίας και δημιουργικότητας των σχολείων, εξαγγελία για «μεγαλύτερη ελευθερία στην οργάνωση, τη διαχείριση πόρων, την επιλογή διδακτικού προσωπικού…».

Δεν αποτελεί εξέλιξη το διαρκές κυνήγι πόρων από την κάθε σχολική μονάδα, γιατί όταν δεν υπάρχει επαρκής δημόσια χρηματοδότηση, η αυτονομία, μοιραία, σημαίνει όχι μόνο διαχείριση αλλά και αναζήτηση πόρων.

Δεν αποτελεί εξέλιξη η επιλογή του διδακτικού προσωπικού να γίνεται κατά το δοκούν (αδιαφάνειας και ρουσφετιού πεδίο δόξης λαμπρό) από τους διευθυντές, τις σχολικές επιτροπές, τους δήμους, τους χρηματοδότες κάθε σχολείου…

Δεν αποτελεί καινοτομία η στόχευση σ’ ένα σχολείο δεξιοτήτων αποκομμένο από τις αρχές και το πλαίσιο εφαρμογής της ανθρωπιστικής παιδείας.

Και ασφαλώς δεν αποτελεί πανάκεια το σύνθημα «αξιολόγηση παντού», όταν η ίδια η πολιτεία δεν αυτοαξιολογείται και επιμένει στην εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών πολιτικών αγνοώντας επιδεικτικά τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στον δρόμο που χαράζουν τέτοιου είδους εξαγγελίες και πολιτικές είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν πρόθυμοι, αυλοκόλακες και συνοδοιπόροι που θα προσδοκούν μερίδιο εξουσίας.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί – μέλη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε για δυνατό και υγιές δημόσιο, δωρεάν σχολείο, επιλέγουμε να σταθούμε απέναντι στα σχέδια υποβάθμισης και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς και τη συνέχιση της εφαρμογής τους από την όποια μελλοντική κυβέρνηση.

Περιμένουμε από τον κύριο Μητσοτάκη σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση για το αν επιλέγει να βαδίσει στον δρόμο που χάραξε η κ. Διαμαντοπούλου. Ο κ. Σημίτης πριν από τρεις μήνες δήλωσε: «Χρειάζεται αυτονομία των εκπαιδευτικών μονάδων και σύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία». Πρόκειται για τον ίδιο πυρήνα σκέψης. Το θολό, δίχως σαφές και ελεγχόμενο πλαίσιο αναφοράς, αλλά εύηχο εφεύρημα της αυτονομίας οδηγεί στην κατηγοριοποίηση και μοιραία στο κλείσιμο σχολείων. Αυτό που αποκρύπτεται είναι ότι δεν πρόκειται για κυρίαρχη ευρωπαϊκή πολιτική (γιατί δεν είναι) αλλά ακραία αντιλαϊκή πολιτική κάποιων, λίγων, αποτυχημένων κυβερνήσεων που με τον τρόπο αυτό διέλυσαν τη δημόσια εκπαίδευση.

Εμείς βαδίζουμε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Επιλέγουμε να ανοίγουμε τους ορίζοντες για την εκπαίδευση των μαθητών μας.

Αυτών που είναι «καλοί» και υπερήφανοι μαθητές παρά την φτώχεια στην οποία τους έχουν καταδικάσει οι πολιτικές που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Αυτών που είναι «καλοί» και υπερήφανοι μαθητές μέσα στο ελεύθερο και δημοκρατικό δημόσιο σχολείο.

Αυτών που κάνουν περήφανους όλους εμάς όταν μας συναντούν μετά από χρόνια και μας αποκαλούν ακόμα… «δάσκαλε»!

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

 
 
Πιθανή αναστολή του ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης στο δημόσιο έως το 2021
Τετ, 20 Σεπ 2017 20:15:32

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει από 1-1-18 το ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης των Δ.Υ. ,που προβλέπει ο Ν4354/15,και θα συνεχισθεί το πάγωμα μέχρι το 2021 τουλάχιστον,όπως ήδη ισχύει για τις συντάξεις.

Το ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης κοστίζει 100.000.000 έως 150.000.000 ευρώ τον χρόνο και οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι είναι αδιανόητο να δοθούν αυτά τα χρήματα τη στιγμή που στα σκαριά είναι η θεσμοθέτηση και νέων μέτρων ή να έρθουν νωρίτερα-από 1/1/18- οι περικοπές των συντάξεων και του αφορολόγητου.

Γι αυτό εξάλλου συστηματικά τον τελευταίο χρόνο στοχοποιείται συνεχώς το δημόσιο και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό.

Προετοιμάζουν το έδαφος έτσι ώστε να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός και να περάσουν τη συνέχιση του παγώματος ανώδυνα.